Sfântul Nicolae – prietenul și ocrotitorul copiilor.

7 December 2018 Off By Herea Darius
Sfântul Nicolae – prietenul și ocrotitorul copiilor.

An de an, în luna decembrie, lumea întreagă se lasă cuprinsă de magia și bucuria Sărbătorilor de Iarnă. În această perioadă, ne aducem aminte de binecuvântarea lui Dumnezeu revărsată asupra noastră și încercăm să dăruim și altora o parte din bucuria noastră. Acest exemplu ne este oferit de către Sfântul Ierarh din Mira Lichiei, Sfântul Nicolae, care devine astfel Înaintemergător al sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Pentru elevii și profesorii Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița, sărbătoarea Sfântului Nicolae reprezintă un prilej de bucurie, deoarece nu este numai hramul capelei școlare, ci este totodată și ocrotitorul școlii. În această zi de bucurie, copii din clasele primare, gimnaziale și liceale, însoțiți de către doamnele învățătoare și profesori, și-au îndreptat pașii înspre capelă, spre a-l cinsti așa cum se cuvine pe prietenul și ocrotitorul școlii, prin participarea la Sfânta Liturghie. Soborul preoțesc a fost format din părinții Nicolae Chiosa, Rădulescu Cristian și Damaschin Tătaru. Cântarea la strană a fost susținută de către profesorul Păunescu Adrian Nicolae.

În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul Împărtășaniei, elevii prezenți au cântat colinde și I-au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru ziua frumoasă, în care au fost împreună în rugăciune și simțire.

Având convingerea că Bunul Dumnezeu a privit cu dragoste înspre rugăciunile înălțate cu dragoste, nu pot decât să mulţumesc conducerii şcolii, părinţilor, colegilor profesori și tuturor copiilor pentru clipele frumoase petrecute împreună. Dragostea ce ne leagă, constituie pentru noi următorul motto: „’Nainte mergi ’nainte/Şi tot ce-i greu învinge…”. (Prof. Adrian Nicolae Păunescu )