Colind și bucurie în inimi de copil la sărbătoarea Sfintei Filofteia

7 December 2018 Off By Herea Darius
Colind și bucurie în inimi de copil la sărbătoarea Sfintei Filofteia

Vineri, 7 decembrie, preșcolarii de la Grădinița „Sfânta Muceniță Filofteia” din Caransebeș și-au cinstit ocrotitoarea. Astfel că, la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș, toți micuții au fost împărtășiți cu Sfintele Taine de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În continuare, copiii coordonați de doamnele educatoare au susținut un concert de colinde și poezii în cinstea ocrotitoarei grădiniței.

„Suntem după sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, la sărbătoarea Sfintei Filofteia, și ne bucurăm să fim în mijlocul copiilor, în Sfânta Biserică și să înțelegem și noi, în Postul Crăciunului și nu numai, mesajul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care ne spune, în toată vremea și în tot ceasul, «Lăsați copiii să vină la mine și nu-i opriți, căci a unora ca acestora este Împărăția Cerurilor. Așadar, și noi i-am primit, cu mare bucurie, în Sfânta Biserică, pe copilașii care s-au Împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului și pe care i-am ascultat, pentru că ei ne-au adus vestea cea bună a Nașterii Domnului Iisus”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La eveniment au fost prezenţi părinţi şi bunici ai copiilor, alături de cadrele didactice şi preoţi din Caransebeş. Fiind în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, în final copiii au primit din partea ierarhului daruri pentru spectacolul prezentat. De asemenea, Preasfinţitul Lucian a dăruit calendare cadrelor didactice, părinţilor şi tuturor celor prezenţi.

Este o tradiție ca în fiecare an Grădiniţa Sfânta Filofteia din Caransebeş să susţină un spectacol de colinde şi poezii în cinstea ocrotitoarei.