Ziua Porților deschise la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa

19 April 2019 Off By Herea Darius
Ziua Porților deschise la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa

Joi, 18 aprilie 2019, Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa și-a deschis larg porțile pentru public.  În intervalul 9.00 – 13.00 organizatorii au lansat invitația publicului larg de a veni în vizită, a le cunoaște oferta educațională pentru anul 2019 – 2020 și de a vizita o instituție școlară bine gospodărită și fruntașă în județ prin activitate și rezultate.

În deschiderea evenimentului, elevi ai instituției gazdă, coordonați de prof. Mariana Petruț, au prezentat un program artistic special. Și-au dat concursul: Corul „Liceana”, un cvartet instrumental format din elevii: Lucas Poleac, Georgiana Cehan, Melcescu Olivia și Alexandru Lighezan, o interpretare a capella susținută de elevul Dimitrie Șoșdeanu și o interpretare muzicală a elevei Olivia Melcescu, iar momentul a fost moderat de directorul Florentin Lupulescu.

Apoi, activitățile educative s-au desfășurat pe secțiuni, cu ajutorul unor invitați: Cornelia Dunăreanu, redactor – șef Banat TV din Reșița, Corina Șteiu biolog – Timișoara), Ștefan Nyari, antrenor de badminton – Timișoara, Ioan Liuț, președintele Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean, Aurelian Vieru, comisar-șef Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, Alin Cica, director Crucea Roșie Caraș-Severin.

Cu acest prilej, prof. Stela Boulescu a organizat o întâlnire a elevilor clasei a X-a B cu managerul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” – Gabriela Șerban – pentru o discuție despre cultura bocșeană și scriitorii bocșeni.

A fost o întâlnire deosebit de frumoasă, o comunicare excelentă, deoarece elevii s-au arătat interesați, plăcut impresionați de multitudinea de personalități ale Bocșei, de ieri și de azi. Au fost aduși în discuție scriitori precum Ioana Cioancăș, Ioan Cărmăzan, Titus Suciu, Mihail Gașpar, Gheorghe Hobafcovici, Sorin Remus Antalag, dar și personalități precum Nicolae Bocșan, Corneliu Diaconovici, Tiberiu Bottlik, Zeno Vancea, Constantin Lucaci, Aurelia Fătu-Răduțu, Carol Brindza și mulți alții. A fost o întâlnire a bucuriei și comunicării, dar și a apropierii de cărți și de poezie, deoarece întâlnirea s-a încheiat cu recitarea unor versuri din volumele regretatei profesoare și poete, Ioan Cioancăș.

Ziua Porților Deschise de la Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa s-a dovedit a fi un eveniment așteptat, reușind să adune invitați speciali și un public numeros, alăturând armonios informații diverse în activități interesante și atractive. (Gabriela Șerban)