Festivalul școlar de colinde „Florile Dalbe” la a XI-a ediţie

14 December 2019 Off By Herea Darius
Festivalul școlar de colinde „Florile Dalbe” la a XI-a ediţie

Şcoala Gimnazială nr. 7 din Reşiţa şi  Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul reșițean  Lunca Bârzavei (Govândari), sunt din nou împreună. De data aceasta, în seara zilei de 13 decembrie 20, în Biserica parohială, s-a desfăşurat a XI-a ediţie a Festivalului Judeţean de Colinde „Florile dalbe”. Urmare a legăturilor frățești dintre parohie și românii de dincolo de frontiere, la această ediție au fost prezenți și copii de la Şcoala elementară „Ivo Lola Ribar” din Sutjeska ( Sărcia) din Serbia, festivalul dobândind astfel valenţe transfrontaliere.

În deschiderea festivalului, preotul paroh Petru Berbentia a vorbit despre importanţa păstrării tradiţiilor noastre strămoşeşti, despre necesitatea de a educa pe copii în dreapta învăţătură cum şi despre obligaţia de a păstra nealterată limba ce o vorbim. La festival au participat 11 grupuri şcolare, cu aproximativ 220 de colindători, veniţi de la şcolile şi liceele din Reşiţa, Timișoara şi din Serbia.

După terminarea fiecărui recital, elevilor li s-a oferit o diplomă şi dulciuri. Din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, toţi colindătorii au primit iconiţe cu Naşterea Domnului. Îndrumătorii fiecărui grup au primit din partea parohiei-gazdă o mapă cu mai multe obiecte personalizate, o diplomă de participare, un calendar și un album audio cu colinde. În final, doamna Ileana Pomoja, directorul Şcolii Gimnaziale 7, a mulţumit tuturor pentru implicarea în acest proiect prevăzut în „Calendarul activităţilor educative judeţene 2019” şi a oferit o diplomă de merit preotului paroh pentru sprijinul acordat acestui festival.

     Preotul paroh a înmânat Doamnei directoare prof. Ileana Pomoja și prof. Cristina Ardeleanu,  coordonator proiecte și programe educative la școala organizatoare a festivalului, o diplomă de excelenţă pentru colaborarea extrem de benefică Bisericii şi Şcolii şi a rostit un cuvând de încheiere şi mulţumire, cu nădejdea că Bunul Dumnezeu va îngădui ca astfel de acţiuni să fie găzduite şi pe mai departe de biserica din Micro III.