Revedere a promoției 2008-2012 de la Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș

2 June 2022 Off By Pavel Canea
Revedere a promoției 2008-2012 de la Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș

Absolvenții promoției 2008 – 2012 ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș s-au întâlnit marți, 31 mai 2022, la 10 ani de la absolvire.

Așa cum era firesc, încă din dimineața zilei, absolvenții au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului alături de un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Episcopală ,,Învierea Domnului” din Caransebeș. În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostire rugăciuni și ectenii de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra lor și a profesorilor, atât în timpul Seminarului, cât și în timpul scurs de la absolvirea acestuia.

Cuvântul de mulțumire din partea absolvenților a fost rostit de părintele Răzvan Rădoi, care a mulțumit bunului Dumnezeu pentru toate darurile ce au fost revărsate asupra tuturor absolvenților. Un cuvânt de mulțumire a fost adresat și Preasfințitului Părinte Lucian, pentru toată susținerea și purtarea de grijă, precum și tuturor cadrelor didactice ale Seminarului.

După Sfânta Liturghie, în sala de clasă a instituției de învățământ teologic, a urmat strigarea catalogului, care a readus emoțiile trăite la orele de curs și a împrospătat memoria fiecăruia despre colegi și momentele importante.

Numărul absolvenților din promoția 2008 – 2012 este de 21 de elevi, dintre care 8 slujesc la Sfântul Altar și 2 sunt profesori la disciplina Religie Ortodoxă.

Răspunsurile liturgice au fost date de către absolvenții promoției 2008 – 2012, care nu sunt hirotoniți în treapta preoției, sub conducerea părinților profesori Laurențiu Iacob și Cătălin Găină. (arhid. Cosmin Mutașcu)