Școala din Vărădia și-a cinstit ocrotitoarea

17 October 2022 Off By Herea Darius
Școala din Vărădia și-a cinstit ocrotitoarea

La praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, Școala Gimnazială ,,Romulus Fabian” din Vărădia și-a cinstit ocrotitoarea, prilej cu care elevii școlii, atât cei mici, cât și cei mari,  împreună cu doamna director Murgu Ionela și doamna profesor de religie Ștefania Profir, au participat la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia mulți dintre elevi s-au împărtășit cu Sfintele  Taine, așa cum o fac la fiecare sărbătoare.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh le-a povestit copiilor despre viața Cuvioasei Parascheva, îndemnându-i să urmeze exemplul Sfintei ocrotitoare a școlii lor, care se roagă la Tronul Preasfintei Treimi pentru elevii și profesorii care trudesc la această școală. După predică, bucuria sărbătorii a continuat în curtea școlii, unde Preacucernicul părinte Gheorghe Bubă s-a rugat pentru elevi, actualii profesori care activează la această școală, dar și pentru profesorii trecuți la Domnul. Conducerea școlii, împreună cu urmașii profesorilor care au predat în școală, au  oferit dulciuri tuturor elevilor.

La acest eveniment, au participat autorități locale, copii, profesori, părinți și bunici, cu toții arătând iubirea și dragostea față de Maica noastră Parascheva, a cărei prezență și purtare de grijă o simțim la tot pasul.