Rugăciune și comuniune liturgică la prăznuirea„Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”în Parohia Măru

27 October 2023 Off By Herea Darius
Rugăciune și comuniune liturgică la prăznuirea„Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”în Parohia Măru

La praznicul „Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, pe baza parteneriatului încheiat între Biserică și Școală, o parte dintre elevii Școlii Gimnaziale Măru, însoțiți de cadrele didactice, au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din Măru.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele paroh Nicolae-Pavel Negrei i-a îndemnat pe toți credincioșii, tineri și bătrâni „să dea dovadă de bărbăție, curaj, râvnă și fidelitate față de credința noastră strămoșească, asemenea ca Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, care din fragedă pruncie, a crezut, L-a mărturisit și apoi a primit cununa muceniciei pentru dragostea lui Hristos”.

Bucuria, ca rod al slujirii lui Dumnezeu și al semenilor, a fost deplină pentru toți cei prezenți la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie! Această activitate din cadrul săptămânii „Școala Altfel”, denumită sub genericul „Alege Biserica, nu drogurile” și-a propus, pe de-o parte, să consolideze sentimentul religios al elevilor, dar și să prevină consumul de substanțe psihoactive în rândul tinerilor, care pot provoca adicții dintre cele mai grave, pe de altă parte. (Prof. Cîmpean Constantin-Daniel).