Uniți sub cupola muzicii, la aniversare și comemorare – In Memoriam Antoniu Sequens (1865-1938)

26 October 2023 Off By Herea Darius
Uniți sub cupola muzicii, la aniversare și comemorare – In Memoriam Antoniu Sequens (1865-1938)

Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Primăria Caransebeș și cu Societatea Femeilor Ortodoxe, organizează joi, 2 noiembrie, evenimentul intitulat „La ceas aniversar, muzica ne unește – In Memoriam Antoniu Sequens (1865-1938)”, prilejuit de împlinirea a 85 de ani de la trecerea la cele veșnice a compozitorului Antoniu Sequens și 25 de ani de activitate a Societății Femeilor Ortodoxe din Caransebeș.

Programul evenimentului debutează la ora 12,00 cu pomenirea compozitorului Antoniu Sequens în cimitirul istoric al Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș.

Începând cu ora 17,00, Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” va găzdui partea cultural-artistică a evenimentului. Personalitatea compozitorului Antoniu Sequens va fi evocată de către doamna profesoară Maria Ponețchi, urmând ca auditoriul să fie purtat sub cupola divină a muzicii, printr-un moment artistic coral și instrumental din repertoriul compozitorului comemorat, susținut de Alexandru Petria, Corala „Epifania” din Timișoara și de Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș.

Vă invităm să călătorim împreună, prin armonii muzicale, în trecutul muzical caransebeșean, cunoscându-l pe cel care a fost Antoniu Sequens, sărbătorind totodată Societatea Femeilor Ortodoxe din Caransebeș, un dinamic promotor cultural al municipiului Caransebeș.