Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă

20 December 2018 Off By Herea Darius
Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă

„Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi” zice Domnul Iisus Hristos, însă nu toţi pot da curs acestei chemări datorită neputinţelor şi bolilor, de aceea în perioada fiecărui post, fiind deja o tradiție, preoții Centrului Pastoral Misionar Moldova Nouă poposesc în rugăciune alături de bolnavii celor patru secţii ale spitalului.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, miercuri, 19 decembrie 2018, la Secția Interne a Spitalului, un sobor de 4 preoţi ai Centrului Pastoral Misionar din Clisura Dunării, au oficiat începând cu ora 16,00 Sfânta Taină a Maslului pentru bolnavi. Din sobor au făcut parte preoții: Ion Nedelcu, Gheorghiță Băloi, Ionel Prisecaru şi Remus Căta.

În cuvântul de învățătură, părintele Ionel Prisecaru de la Parohia Moldovița, a subliniat importanța rugăciunii în viața suferinzilor punând în valoare totodată virtutea dragostei față de aceștia, întocmai ca dragostea ce o are Dumnezeu față de noi toți oamenii și mai ales de cei bolnavi așa cum reiese din Sfintele Evanghelii.

Această lucrare dumnezeiască nu ar fi fost împlinită cu aceeași dragoste dacă nu am fi avut sprijinul domnului director Sebastian Pătroi, care de fiecare dată ne primeşte cu o bucurie deosebită în suflet. Din încredințarea Părintelui Episcop Lucian, un grup de copii ai Centrului de Tineret „Sf. Varvara” din orașul de pe Dunăre, conduși de părintele Ion Nedelcu au susținut un program de colinde pentru bolnavii din spital dar și pentru cei prezenti, credincioși și cadre medicale.

După ungerea cu untdelemn sfinţit a bolnavilor care au putut participa ei înşişi la Sfânta Taină în holul secţiei de Interne, preoţii au mers în saloane unde i-au uns pe bolnavii aflaţi imobilizaţi la patul lor de suferinţă, oferindu-le în dar iconițe și revista „Foaia Diecezană” editată de Episcopia Caransebeșului. (Pr. Remus Căta)

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos,Izvorul vindecărilor şi al vieţii, să aducă sănătate celor suferinzi şi nouă tuturor!