Colindul sfânt și bun a răsunat și la Inspectoratul Județean de Jandarmerie Caraș-Severin

20 December 2018 Off By Herea Darius
Colindul sfânt și bun a răsunat și la Inspectoratul Județean de Jandarmerie Caraș-Severin

Din anul 2001, de când a fost sfințită Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” în interiorul Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Caraș-Severin, pr. militar Nicolae Petrișor s-a îngrijit ca în fiecare an, în preajma sfintelor sărbători de Crăciun, să răsune și aici glasul colindătorilor care aduc vestea Nașterii Mântuitorului.

Potrivit tradiției, marți 18 decembrie 2018, cete de colindători au trecut pragul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Caraș-Severin aducând cu ei bucuria colindului străbun, precum și cunoscute cântece religioase prin care este vestită Nașterea Domnului Iisus Hristos, dar și cântecul patriotic care unește românii în acest important an al sărbătorii Centenarului Marii Uniri.

Între colindătorii care au onorat invitația părintelui Nicolae Petrișor și a dlui. colonel Alexandru Tobă s-au aflat corurile „Laudae” și „Pui de cer” conduse de prof. Georgiana Ciucur, preoteasa Moniomului, dar și talentați colegi jandarmi care au încântat publicul cu voci frumoase și colinde potrivite.

Participanții la eveniment au fost întâmpinați cu prietenie și căldură de inspectorul șef, colonel Alexandru Tobă, dar și de bătrânul „Moș Crăciun cu plete dalbe”, care, biruind nămeții, a venit cu tolba plină de bunătăți și la Inspectoratul Județean de Jandarmerie Caraș-Severin, savurând colindul sfânt și bun și bucurând micii colindători cu daruri, dar mai ales cu tradiționala fotografie alături de Moș Crăciun. (Gabriela Șerban)