Mângâiere presărată în colindă la bolnavii de Covid din Caransebeș

19 December 2021 Off By Herea Darius
Mângâiere presărată în colindă la bolnavii de Covid din Caransebeș

În seara zilei de sâmbătă, 18 decembrie, Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului a colindat, alături de părintele misionar Petrică Timiș, secția de Covid, dar și celelalte secții din cadrul Spitalului Municipal din Caransebeș.

Dacă marți, 14 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a dus mesajul sfânt al colindului, alături de Grupul psaltic „Ethos” și de slujitori de la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, la Spitalul Municipal de Urgență din urbea de pe Timiș și Sebeș, în seara zilei de 18 decembrie, mângâierea presărată în colindă s-a reîntors la Spitalul Municipal, în glasurile psalților de la Grupul „Ethos” și în binecuvântarea părintelui de caritate Petrică Timiș, care își desfășoară misiunea în cadrul Bisericii „Sfântul Evanghelist Luca” din curtea unității spitalicești.

Echipați corespunzător, însoțiți de părintele Timiș și de doamna doctor  Loredana Liuba, director medical SMUC, colindătorii au adus vestea cea bună a Nașterii Domnului Iisus Hristos și la bolnavii din secția Covid a spitalului, o secție în care colinda a răsunat mai puternic, asemenea corurilor îngerești care au vestit, în cetatea Betleemului, întruparea Mântuitorului, a Luminii care avea să izgonească pentru totdeauna întunericul. Atât pacienții, cât și cadrele medicale care luptă împotriva virusului Sars-Cov-2 i-au primit pe colindători cu sufletele deschise, însetate de un mesaj de încurajare și mângâiere.

De asemenea, colindătorii și-au adus darul muzical în toate secțiile spitalului, contribuind, astfel, alături de medici, la tratamentul oferit bolnavilor. În timp ce doctorii oferă tratamentul trupesc, Biserica se implică activ în a oferi tratamentul duhovnicesc, propovăduindu-L, prin colinde, rugăciuni și prin Sfintele Taine, pe Cel ce vindecă toate neputințele omenești, pe Hristos.