Campania umanitară „Donează sânge, salvează o viață” la Caransebeș

30 March 2022 Off By Herea Darius
Campania umanitară „Donează sânge, salvează o viață” la Caransebeș

Luni, 28 martie, și miercuri, 30 martie, Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș și Centrul de Transfuzie Reșița, a organizat o campanie umanitară intitulată „Donează sânge, salvează o viață”, desfășurată la Spitalul Municipal de Urgență din municipiul Caransebeș.

Într-o perioadă complicată în care criza donatorilor de sânge se resimte puternic, dar și în vremea Postului Mare, când suntem chemați să intensificăm rugăciunea și să o împletim cu faptele bune, campania de donare de sânge a fost un altfel de îndemn la împlinirea cuvintelor Mântuitorului Hristos, „să vă iubiţi unii pe alţii! Aşa cum v-am iubit Eu, tot aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii” (Ioan,13:34), iubirea față de aproapele concretizându-se astfel în dăruirea unui strop de viață din viața dăruită de Dumnezeu.

„În cele două zile de campanie, numărul donatorilor a ajuns la 59, 32 de persoane răspunzând la apelul umanitar încă din prima zi. În cea de-a doua zi a campaniei, au fost 27 de donatori, iar un număr de 15 doritori nu au putut dona din cauza unor probleme medicale. Printre donatori, s-au numărat preoți, cadre medicale și militare precum și elevi seminariști. Ne bucurăm că un număr relativ mare de donatori s-au mobilizat în a săvârși binele în timpuri atât de dificile, dar și în perioada Postului Mare, o perioadă sfântă în care suntem chemați să împletim mai mult rugăciunea cu fapta bună”, a precizat părintele Petrică Timiș, preot misionar la SMUC.

Doamna doctor Loredana Liuba, director medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a subliniat: „«Non multa,  sed multum!» spunea latinul. Iar noi, urmașii demni ai acestora,  traducem: «Nu multe, ci mult!» De mult spirit uman și civic, au dat dovadă cei care n-au rămas indiferenți pacienților de azi, sau de mâine,  venind să continue cu inima deschisă campania donării de sânge dătător de viață! Vă mulțumim din inimă oameni frumoși atât noi cât și Dumnezeu va «scrie» acolo, undeva pentru posteritate,  gesturile voastre frumoase!. Mulțumirile noastre, se îndreaptă și azi cu adâncă recunoștință și către Episcopia Caransebeșului,  instituție neobosita în a ne susține în aceasta campanie!”.

În toate campaniile de donare de sânge organizate de Episcopia Caransebeșului la Nera, Moldova Nouă, Băile Herculane și Caransebeș  au existat 160 donatori.

Cum prin jertfa Mântuitorului Hristos s-a dăruit lumii izbăvirea și, prin sângele Lui, șansa vieții veșnice, prin jertfelnicia  donatorilor de sânge se dăruiește celor bolnavi speranță, căci printr-o singură donare de sânge se oferă șansa la viață unui număr de trei persoane. Așadar, „Donează sânge, salvează o viață” a fost o altă oportunitate de a purta sarcinile celuilalt, de a-l ajuta în purtarea crucii pe drumul Golgotei vieții sale și de a-L oglindi pe Hristos cel Înviat, care cu moartea pe moarte a călcat, viață celor din morminte dăruind.