Casa parohială din Băuțarul Inferior a fost binecuvântată

28 December 2018 Off By Herea Darius
Casa parohială din Băuțarul Inferior a fost binecuvântată

La Parohia Băuțarul Inferior locuitorii acestei comunități au avut parte în duminica dinaintea Praznicului Nașterii Domnului, de o zi aleasă. Părintele Episcop Lucian a ales această zi ca să fie alături de credincioșii parohiei de pe Valea Bistrei și să se roage împreună cu ei. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială, după ce a fost întâmpinat de dimineață de autoritățile locale și de localnici, cu o primire tradițională. Alături de reprezentanții administrației locale și credincioșii gătiți de sărbătoare au fost și copii și tineri îmbrăcați în costume populare.

Cu ocazia acestei vizite ierarhul a binecuvântat și casa parohială ce a fost amenajată și înfrumusețată în ultima perioadă. De aceea în cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Lucian l-a hirotesit sachelar pe părintele paroh Trandafir Silvășan, cel care s-a îngrijit ca alături de credincioșii încredințați spre păstorire să renoveze casa parohială. De asemenea, ierarhul le-a oferit și credincioșilor care au ajutat la lucrările de amenajare a casei parohiale acte de cinstire.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu că înainte de praznicul Nașterii Domnului suntem într-o parohie rurală să ne împărtășim cu Sfintele Taine într-o biserică impunătoare și monumentală. După Sfânta Liturghie am sfințit casa parohială pe care părintele paroh a renovat-o cu ajutorul consiliului parohial și a bunilor credincioși care viețuiesc și se roagă în această parohie. Ne bucurăm să vedem cum preoții noștri lucrează intens nu numai la sfânta biserică, ci și la casele parohiale, înfrumusețându-le și locuind în parohiile încredințate spre păstorire”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La finalul Sfintei Liturghii un grup de copii și tineri din parohie au prezentat un concert de colinde și o scenetă cu tema praznicului ce se apropie.

Localitatea Băuțarul Inferior se află pe Valea Bistrei și este atestată documentar în anul 1750. Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din această parohie a fost ridicată în anul 1928. În acel an erau peste 1000 de credincioși, iar acum mai sunt puțin peste 500.