Centenarul evocat la Parohia „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” – Reșița

6 December 2018 Off By Herea Darius
Centenarul evocat la Parohia „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” – Reșița

La 1 Decembrie s-au împlinit o sută de ani de la mărețul eveniment împlinit la 1 Decembrie 1918 prin unirea tuturor românilor într-un singur stat unitar numit România.

Astfel chiar în ziua de 1 decembrie la ora 10.00 s-au tras clopotele pentru a marca cum se cuvine împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, iar începând cu ora 11.30 s-a săvârșit o slujbă de „Te Deum” pentru toate binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu în cei 100 de ani, iar mai apoi o slujbă de pomenire a eroilor neamului, precum și a tuturor celor ce au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri de la Alba-Iulia din 1 Decembrie 1918. La sfârșit s-a dat citire Mesajului Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului cu acest prilej, mesaj ce a fost ascultat cu multă atenție de către creștinii aflați în biserică.

Tot cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 în seara zilei de 02 decembrie 2018, începând cu ora 17 după slujba Vecerniei a avut loc o prezentare multimedia a unui material alcătuit de Sectorul Cultural al Episcopiei Caransebeșului precum și a unui film documentar despre Marea Unire. (Pr. Sevastian Mihail Pană )