De Sfântul Nicolae – daruri pentru copii noştri

7 December 2018 Off By Herea Darius
De Sfântul Nicolae – daruri pentru copii noştri

E vremea colindelor şi a cadourilor oferite celor dragi. E vremea cinstirii celor ce ne sunt exemple de bunăvoinţă şi ajutorare creştină. E vremea să ne amintim încă odată de Sfântul Ierarh Nicolae, de viaţa lui sfântă dar şi de legendele pioase ce s-au transmis între creştinii trăitori pe plaiurile acestea din cele mai vechi timpuri.

Parohia Ortodoxă Română „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul reşiţean Govândari, a desfăşurat şi în acest an activităţi care să sprijine copii merituoşi de la Şcoala Gimnazială nr. 9, colaboratori apropiaţi nouă.

În aceste zile, preotul paroh Petru Berbentia s-a făcut purtătorul de cuvânt al credincioşilor şi a oferit, împreună cu doamna directoare Carmen Bortiş, ghete şi cizmuliţe câtorva copii. Dorinţa a fost ca aceste perechi de încălţăminte să fie potrivite anotimpului rece şi, după spusele copiilor, au fost binevenite. Aceasta a fost contribuţia noastră la proiectul mult mai generos al Episcopiei Caransebeşului, proiect derulat sub genericul „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

În ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae, preotul paroh a fost prezent în mijlocul copiilor care servesc prânzul la Centru parohial. Pentru că era o zi specială, preotul a explicat copiilor cine a fost şi ce a făcut Sfântul Nicolae şi de unde au apărut legendele „moşului ce aduce daruri”. După ce au servit prânzul, copii s-au bucurat să primească în dar pungi cu dulciuri. Cei care a făcut această bucurie copiilor sunt d-l. dr. Iosif Badescu şi d-na Maria Badescu.

Pentru că a fost o adevărată bucurie pentru copii, pentru că mai sunt şi oameni care nu uită de semenii lor, pentru că ne bucurăm de asemenea prieteni, mulţumim Lui Dumnezeu. ŞI CONTINUĂM ! (Pr. Petru Berbentia)