Rugăciune și bucurie la hramul Bisericii „Sf. Nicolae” din Bocșa Română

7 December 2018 Off By Herea Darius
Rugăciune și bucurie la hramul Bisericii „Sf. Nicolae” din Bocșa Română

După cum ne-au obișnuit credincioșii Bisericii „Sf. Nicolae” din Bocșa Română, hramul parohiei este un prilej de sărbătoare și bucurie pentru invitații și credincioșii prezenți, dar, mai ales, pentru copiii și tinerii participanți la acest eveniment.

Joi, 6 decembrie 2018, Parohia „Sf. Nicolae” Bocșa Română și-a sărbătorit hramul printr-un complex de evenimente cultural-spirituale. Rugăciunea și bucuria au fost ingredientele unei frumoase sărbători la care au participat sute de credincioși, biserica dovedindu-se neîncăpătoare.

Tot cu acest prilej a fost lansat cel de-al 11-lea volum al cărții „Gânduri către Dumnezeu”, volum care cuprinde cele mai reușite lucrări literar-artistice ale copiilor, premiate în cadrul celei de-a 11 –a ediție a concursului județean de creații literar-artistice cu același nume, volum prefațat de prof. Stela Boulescu (Bocșa) și înnobilat de poezia prof. Cristina Sărățeanu (Reșița).

„Gânduri către Dumnezeu” este, de 11 ani, proiectul de suflet al Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa, organizat în parteneriat cu instituțiile școlare din oraș și, mai nou, din județ, cu sprijinul și participarea efectivă a Episcopiei Caransebeșului și a Protopopiatului Reșița, precum și a Centrelor de tineret din cadrul Eparhiei.

Importante instituții județene, publice și private, susțin continuitatea acestui proiect care se adresează copiilor și tinerilor din școlile cărășene și care, după cum bine observa părintele arhimandrit Casian Rușeț, „înseamnă seriozitate și fidelitate, caracteristici esențiale în cazul oricărui proiect”.

Sărbătoarea Bisericii „Sf. Nicolae” din Bocșa Română a cuprins un minunat recital de colinde al copiilor și tinerilor de la Centrul de tineret „Sf. Stelian”, coordonați de prof. Gianina Mură, dar și un extraordinar concert de colinde susținut de Corul „Armonia”, cor cu tradiție și prestigiu în cadrul mișcării corale din Banat, dirijat cu profesionalism de pr. drd. Silviu Ferciug.

La final, organizatorii au împărțit cadouri copiilor și tinerilor, precum și iconița Sf. Nicolae, ocrotitorul Bisericii. Evenimentul a fost organizat de Parohia „Sf. Nicolae” Bocșa Română, paroh pr.ndrd. Silviu Ferciug, în parteneriat cu Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”, manager Gabriela Șerban, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și cu participarea P.On. protopop Gheorghe Șuveți și a părintelui arhimandrit dr. Casian Rușeț, consilier cultural în cadrul Episcopiei Caransebeșului, care, cu bucurie și emoție mărturisea că, privind acești minunați copii, l-a descoperit, în zâmbetul lor, pe Sf. Nicolae.

Rugăciune, bucurie, straie de sărbătoare, tradiție și continuitate, trecut, prezent și viitor, toate acestea s-au regăsit împreună la sărbătoarea cinstirii hramului Bisericii „Sf. Nicolae” la Bocșa în anul omagial al unității de credință și neam.(Gabriela Șerban)