Regal de colinde în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Reșița

17 December 2018 Off By Herea Darius
Regal de colinde în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Reșița
În ziua când, cu 29 de ani în urmă, în 16 decembrie 1989 la Timişoara, românii ieşiţi în stradă strigau „Cu noi este Dumnezeu”, membrii coralei „Contrast” din Timişoara au adus bucuria sfântă a colidelor închinate Naşterii Pruncului Sfânt. Bucuria a fost mare pentru că membrii coralei sunt prezenţi în mijlocul nostru de mai mulţi ani.

După ce s-a săvârşit slujba Vecerniei, parohul bisericii, pr. Petru Berbentia a spus câteva cuvinte despre bucuria colindatului şi a prezentat creştinilor prezenţi în număr mare, grupul de colindători venit de la Timişoara, absolvenţi de studii teologice şi angajaţi ai Operei Române.

Sub conducerea plină de măestrie a pr. Vasile Bădescu, corala a susţinut un concert de excepţie, interpretând cu bucurie colindele noastre strămoşeşti şi româneşti. Astfel, au fost interpretate colide armonizate, dar şi cântări cu solişti extraordinari. Credincioşii prezenţi au răsplătit cu aplauze pe cei ce au adus atâta bucurie.

La finalul concertului, corala, prin glasul domnului Mihai Prelipcean, a transmis un mesaj de suflet în versuri de aleasă sensibilitate, să ne păstrăm tradiţii noastre şi să le trasmitem mai departe celor ce vor veni după noi. Astfel, am văzut pe feţele creştinilor noştri că versurile lui Adrian Păunescu: „Cum şi astăzi ne întoarcem / Şi pe prunci îi vom deprinde /Să nu uite niciodată/ Oameni, ţară şi colinde”, au găsit un adânc ecou.

În încheiere, preotul paroh a mulţumit pentru acest „regal” de cântare creştină şi a exprimat nădejdea că astfel de evenimente se vor repeta. Bucuria de pe chipurile creştinilor noştri şi aplauzele lor, ne întăreşte crediţa că şi această seară s-a constituit ca un popas în calea luminoasă către ieslea sfântă. Le mulţumim tuturor celor celor ce au ales să petreacă împreună cu noi, o seară sfântă! (Pr. Petru Berbentia)