Seară de colind la Moldova Nouă

18 December 2018 Off By Herea Darius
Seară de colind la Moldova Nouă

Luni, 17 decembrie, în naosul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova-Nouă, în prezența părintelui protopop Martinovici Bogoliub s-a desfășurat ca în fiecare an serbarea de Crăciun.

Copiii îmbrăcați de sărbătoare și însoțiți de părinți au umplut biserica, unde au susținut o scenetă religioasă sub îndrumarea doamnei învățătoare Miculescu Anica, apoi ca seara sa fie luminată un grup de colindători de la Școala Gimnazială „Alexandru Moisii” din Moldova Nouă și au suținut un concert care a bucurat pe toata lumea. Prin aceasta s-a arătat încă o data frumoasa colaborare dintre Școală și Biserică.

În încheiere copiii Centrului „Sf. M. Mc. Gheorghe sub îndrumarea pr. Băloi Gheorghe au colindat pe toți cei adunați în Biserică, arătandu-le ce înseamna bucuria de a fii împreună. La sfârșitul serbării pr. protopop a ținut un cuvânt de învățătură subliniind că astăzi, Biserica binevesteşte pentru tot poporul bucuria cea mare a Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Izvorul bucuriei depline şi netrecătoare (cf. Ioan17,13). Sărbătoarea Naşterii Domnului este sărbătoare mare a bucuriei, la care participă cerul şi pământul, după cum prevestea Psalmistul zicând: „Să se veselească cerurile şi să se bucure pământul… de faţa Domnului, că vine…!” (Psalmi 95, 11-12).

La sfârșit copiii au fost aplaudați și răsplătiți cu daruri din partea Bisericii, arătandu-se că cea mai mare bucurie este de a dărui. (Pr. Gheorghe Băloi)