Cumpăna dintre ani în Parohia Ortodoxă Domașnea

1 January 2019 Off By Herea Darius
Cumpăna dintre ani în Parohia Ortodoxă Domașnea

La trecerea în Noul An civil 2019, în Biserica „Sfântul Atanasie cel din Athon” din Domașnea, s-a oficiat o slujbă de Te-Deum la cumpăna dintre ani, la care au participat numeroși credincioși. Slujba a fost săvârșită de către părintele protopop Iosif Frenț, paroh al Parohiei Domașnea și protopop al Protopopiatului Băile Herculane. De asemenea, părintele a înălțat și rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an. La finalul slujbei, părintele a urat tuturor mulți ani binecuvântați și un an nou fericit, plin de sănătate, pace și mântuire. Cu acest prilej al Noului An, în fața bisericii, s-a desfășurat o mică agapă frățească, spre mulțumirea de tot binele dăruit de Domnul și Mântuitorului nostru Iisus Hristos pe tot parcursul anului ce s-a sfârșit.

În prima zi din noul an, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, părintele protopop Iosif Frenț, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Biserica Ortodoxă din Parohia Domașnea, Protopopiatul Băile Herculane. În cadrul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, s-au citit rugăciuni de mulţumire către atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra parohiei și a întregii eparhii în anul 2018.

La final, credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit anafură, iar părintele protopop a urat tuturor celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulţi şi fericiţi, multă sănătate și binecuvântare, pace și bucurie.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2019 drept „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești” pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.