Binecuvântare arhierească la Căminul pentru persoane vârstnice din Reșița

23 March 2019 Off By Pavel Canea
Binecuvântare arhierească la Căminul pentru persoane vârstnice din Reșița

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a vizitat vineri, 22 martie, pe bătrânii de la  Căminul pentru persoane vârstnice din Reșița. Ierarhul a săvârșit cu această ocazie Liturghia Darurilor înainte sfințite în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta căminului. La sfânta slujbă au participat beneficiarii căminului, personalul deservent, precum și alți credincioși din Reșița, dar și elevi de la școlile din vecinătatea căminului.

După Sfânta Liturghie Grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, dar și Corul „Pui de cer” din Parohia Moniom a susținut un recital de pricesne în sala de mese a căminului, iar toate doamnele au primit din partea Părintelui Episcop iconițe și flori întrucât ne aflăm în preajma praznicului Bunei Vestiri.

„Am anticipat într-un fel Praznicul Bunei Vestiri pentru că în cadrul acestui așezământ social-filantropic sunt foarte multe doamne în vârstă, bolnave și singure. Noi am venit cu un cuvânt de mângâiere și de suflet pentru aceste bunicuțe ale noastre care ne așteaptă de fiecare dată să venim să le aducem un strop de lumină, de speranță și de iubire. Credem că am adus bucurie în sufletul celor care beneficiază de serviciile sociale din cadrul acestui așezământ. Îi mulțumim domnului director că ne-a primit cu dragoste și dorim tuturor beneficiarilor și ostenitorilor acestui cămin un Praznic al Bunei Vestiri cu multe împliniri duhovnicești, rugând-o pe Maica Domnului să fie pe mai departe ocrotitoare, purtătoare de grijă și rugătoare pentru noi înaintea Tronului Preasfintei Treimi”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Beneficiarii de servicii sociale furnizate de către Căminul pentru persoane vârstnice din Reșița sunt persoane vârstnice dependente, semidependente sau independente, dar care se află în criză existențială, a căror integritate sau viaţă le sunt ameninţate. Căminul oferă persoanelor adulte găzduirea pe perioadă nedeterminată, asistenţă medicală și îngrijire, asistenţă paleativă, consiliere psihologică, asigurând în același timp condiţii pentru terapia ocupaţională, meloterapie, socializare și petrecerea timpului liber, încercând ca acolo unde este posibil, legătura cu familia să fie conservată cât mai bine. Preasfințitul Părinte Lucian vizitează frecvent bătrânii din acest centru.

Tot ieri Părintele Episcop Lucian a săvârșit la orele serii Paraclisul Maicii Domnului la Biserica „Schimbarea la Față” din Reșița. La final a fost prezentat CD-ul Grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului ce conține un buchet de pricesne. De asemenea, membrii grupului au interpretat câteva cântări duhovnicești închinate Maicii Domnului ce se află pe noul CD.