Seri de rugăciune la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa

23 March 2019 Off By Pavel Canea
Seri de rugăciune la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa

Şi în acest an, în Postul Mare, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Govândarul Reşiţei, ne-am întâlnit în rugăciune, în ceea ce poartă titlul generic de „Săptămâna duhovnicească”. În fapt, în fiecare seară din perioada 18 martie-23 martie, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, preoţii care au fost invitaţi de la parohii din Protopopiat, au săvârşit slujba îndătinată şi au susţinut câte un cuvânt de învăţătură.

Participanţi la aceste seri de rugăciune şi cântare au fost Pr. Sergiu Dalea de la parohia din Târnova, Pr. Nicolae Haţiegan de la parohia „Schimbarea la Faţă” din Reşiţa,  Pr. Ion Ştefoni de la Târnova, Pr. Florin Mureşan de la parohia din Brebu, precum şi  Pr. Borislav Tasici de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reşiţa.

 Cum e firesc, tema generală şi în aceaşi timp generoasă a predicilor a fost „Postul şi rugăciunea”,  preoţii abordând diferite aspecte ale acestora, pentru o înţelegere mai bună a postului. Astfel, invitaţii au vorbit despre ce înseamnă să te răstigneşti cu Hristos, despre limitele postului, despre Sfânta Taină a Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, despre recunoştiinţă, despre  post şi rugăciune – aripi spre cer şi despre cum ne poate lumina sufleteşte această perioadă a Postului Mare.

Astăzi, 23 martie, în ultima zi a săptămânii, începând cu ora 16, de la biserica noastră  începe „Marşul pentru viaţă” din acest an.

Ca de fiecare dată cântarea de strană a fost asigurată de cântăreţii Bisericii, dar şi de preotul paroh Petru Berbentia, de pr. Romolus Şandru şi de pr. Samuel Şendroni.

În finalul fiecarei seri, după cuvintele de mulţumire obişnuite, preoţii au continuat la oficiul parohial, discuţiile ce privesc viaţa noastră religioasă, precum şi problemele curente ale parohiilor noastre.

Cred că aceste seri de împreună rugăciune sunt binevenite, pentru că oamenii prezenţi în fiecare seară, au avut posibilitatea să cunoască şi alţi preoţi în afara celor ce slujesc permanent la parohie. Cred, de asemenea, că fiecare seară a fost un moment de bucurie comună şi de zidire sufletească. Să ne ajute Dumnezeu să putem continua! (Pr. Petru Berbentia)