Satul Măru de pe Valea Bistrei a fost în sărbătoare

9 March 2019 Off By Pavel Canea
Satul Măru de pe Valea Bistrei a fost în sărbătoare

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a rugat vineri seara în ajunul sărbătorii Sfinților 40 de mucenici din Sevastia, la slujba Vecerniei cu Litie împreună cu credincioșii din Parohia Măru, Protopopiatul Caransebeș. Părintele Episcop a săvârșit sfânta slujbă în biserica parohială unde au fost și foarte mulți copii îmbrăcați în costume populare. Pentru Parohia Măru săptămâna dinaintea Postului Mare a fost una de pregătire duhovnicească pentru a începe cum se cuvine urcușul spre Înviere. Ierarhul a felicitat comunitatea din satul Măru pentru că în fiecare seară timp de o săptămână au ales să vină la sfânta biserică și să petreacă câteva ore de rugăciune și cântare duhovnicească.

La finalul slujbei copiii din satul Măru au interpretat cântece religioase, poezii, dar și cântece dedicate mamelor, întrucât vineri a fost 8 martie. Preasfințitul Lucian a mai spus că în toată luna martie „se cuvine să ne cinstim mamele întrucât în această lună de primăvară o cinstim pe Maica Domnului la Praznicul Bunei Vestiri, Maica noastră a tuturor și Maica Vieții, a Fiului lui Dumnezeu”.

Au fost prezente la sfânta slujbă și autoritățile locale, precum și cadre didactice din această localitate, iar Părintele Episcop Lucian le-a oferit Diploma de excelență „Episcop Veniamin Nistor”, primarului comunei Zăvoi, Doru Cîrdei și mai multor dascăli care se ostenesc la catedră pentru a-i educa pe copiii și tinerii din satul românesc.

Ierarhul Caransebeșului le-a mulțumit autorităților locale, cadrelor didactice, preotului din localitate pentru că trăiesc în armonie, în conlucrare și cooperare și i-a îndemnat să rămână în această stare frumoasă, să continue rugăciunea și acțiunea pentru mai binele semenilor noștri.

De asemenea, Preasfințitul i-a îndemnat pe credincioși să fie mai mai aproape de preoți, primari, cadre didactice ca să țină împreună candela aprinsă în biserica moșilor și strămoșilor noștri, la catedră în școala românească, dar și în primării.

În Biserica din Parohia Măru este o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni ce a fost pictată în Muntele Athos ea datează din anul 1520. Această icoană a rămas la evlavia credincioşilor prin minunile pe care le-a făcut, salvând din primejdii satul şi tămăduind bolnavii care s-au închinat înaintea ei cu credinţă.