Spiritualitatea și Filantropia dezbătute la Parohia Pojejena

9 March 2019 Off By Herea Darius
Spiritualitatea și Filantropia dezbătute la Parohia Pojejena

Miercuri, 6 martie, a avut loc întrunirea lunară a Centrului pastoral-misionar Moldova Nouă. Întrunirea a avut loc în biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din  Parohia Pojejena și a debutat cu oficierea Acatistului Bunei Vestiri de către părintele Băloi Gheorghiță de la Parohia „Sfântul Gheorghe” – Moldova Nouă, părintele Ponoran Vichentă de la Parohia Naidăș și părintele Voinea Marius de la Parohia Rusova.

După oficierea acatistului, părintele paroh Oltean Ilie a prezentat un istoric al comunității și al bisericii ortodoxe din Pojejena accentuând cele mai importante evenimente pastorale, sociale și culturale ce s-au desfășurat în parohie și care și-au pus amprenta asupra vieții religioase din Pojejena.

A urmat apoi un referat cu tema: „Spiritualitate și filantropie în relația dintre mănăstiri și satul românesc” susținut de părintele Băloi Gheorghiță. Prin acest referat părintele a subliniat faptul că primele fapte de filantropie au prins viață în satele românești.

În încheiere părintele protopop Bogoliub Martinovici a adus la cunoștință preoților ultimele dispoziții administrative și a încurajat preoții să acorde o atenție deosebită slujbelor ce se vor oficia în perioada Postului Mare.