Binecuvântare arhierească în cea de-a treia zi de Paști la Reșița

30 April 2019 Off By Herea Darius
Binecuvântare arhierească în cea de-a treia zi de Paști la Reșița

În cea de-a treia zi de Paști, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul reșițean Govândari s-a bucurat de vizita arhierească a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Un număr mare de credincioşi au luat parte la slujbă, sărbătorindu-L pe Hristos cel Înviat prin împărtăşirea cu Sfintele Taine şi prin ascultarea pericopei evanghelice, însoţită de cuvântul de învăţătură al Părintelui Episcop, care a vorbit despre importanţa vieţuirii omului în comuniune cu Hristos, nu doar în vreme de sărbătoare, ci în fiecare zi a vieţii. Pentru aceasta, credincioşii au fost îndemnaţi să preia exemplul ucenicilor Luca şi Cleopa, şi anume să Îl roage cu insistenţă pe Mântuitorul Hristos să rămână alături de ei în călătoria săvârşită de la naştere până la moarte, pentru că, aşa cum a subliniat ierarhul, „fără Domnul nostru Iisus Hristos nu putem face nimic. El este Calea, Adevărul şi Viaţa, la El sunt cuvintele vieţii veşnice şi El ne poate oferi hrana cea veşnică, Trupul şi Sângele Său, Sfânta Euharistie.

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi-a încheiat cuvântul mulţumind lui Dumnezeu pentru toate şi rugându-L astfel:

Îl rugăm să rămână cu noi, să ne binecuvinteze şi să ne dăruiască în suflete lumină din lumina Învierii Sale, iubire din iubirea cea veşnică a Preasfintei Treimi, ca să fim şi să rămânem şi noi fii ai Luminii, fii ai Iubirii şi fii ai Învierii Sale.”

Biserică închinată Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost construită între anii 1995 şi 1998, fiind primul locaş de cult edificat în oraş după a doua conflagraţie mondială. Parohia din Govândari este cunoscută prin legăturile speciale ce le are cu românii din Serbia, Ungaria şi Italia, dar şi prin multiplele acţiuni culturale, sociale şi religioase pe care le desfăşoară.