Bucuria Învierii Domnului în Govândarul Reşiţei

30 April 2019 Off By Herea Darius
Bucuria Învierii Domnului în Govândarul Reşiţei

Cea mai mare sărbătoare a tuturor creștinilor este Învierea Domnului, „praznic al praznicelor și sărbătoare a sărbătorilor”, aşa cum o numim în cântările Bisericii noastre. Ea reprezintă o „minune a minunilor” ce a avut loc în istorie, pentru că Mântuitorul a înviat PENTRU NOI !

Ca în fiecare an, credincioşii parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din  Microraionul  III al cartierului reşiţean Govândari, au trăit cu bucurie acest moment sfânt, care a venit ca o împlinire a aşteptării, ca o bucurie deplină.

Şi în acest an Lumina Sfântă, aprinsă miraculos în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, a ajuns şi la noi prin grija Patriarhiei Române şi prin implicarea Episcopie noastre, aşteptată fiind cu nerăbdare, de miile de credincioşi reşiţeni.

 După ce, la cumpăna nopţii, s-au stins ecourile chemării „Veniţi de luaţi LUMINĂ”, şi după ce s-a vestit Învierea prin cuvântul Sfintei Evanghelii, mulţimea de  credincioşi a cântat „HRISTOS A ÎNVIAT” şi împreună cu  preotul paroh Petru Berbentia şi preotul Romulus Şandru, credincioşii  au pornit în procesiune prin parohie, vestind tuturor pe Mântuitorul ÎNVIAT!

 La întoarcerea în lăcaşul de cult, creştinii au ascultat şi au cântat slujba Învierii, au luat „Paşti” în pahare pregătite  special pentru acest eveniment şi au dus acasă „Lumina Învierii”.

La ora obişnuită din Duminica Învierii, preoţii au săvârşit Sfânta Liturghie, şi au dat citire Scrisorii Pastorale a Preasfinţitului Părinte Lucian, episcopul Caransebeşului. Scrisoarea Pastorală a readus în memoria colectivă datoria noastră de a nu uita satul românesc şi toate problemele lui, întregul an fiind consacrat problemelor din mediul rural, dar şi credinţei adevărate, din locul nostru de baştină.

Bucuria Învierii Fiului Lui Dumnezeu, să ne aducă lumină în suflete şi „SĂ IERTĂM TOTUL PENTRU ÎNVIERE”! (Pr. Petru Berbentia)