Sărbătoarea Floriilor prăznuită în Parohia Domașnea

23 April 2019 Off By Herea Darius
Sărbătoarea Floriilor prăznuită în Parohia Domașnea

Fiind o zi de sărbătoare creștinească în care prăznuim Intrarea Domnului în Ierusalim, în Duminica Floriilor, numeroși credincioși din Parohia Domașnea au participat la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii, săvârșite de către părintele protopop Iosif Frenț în Biserica „Sfântul Atanasie al Athonului” din Domașnea. În cadrul Sfintei și Dumnezeiești Liturghii, un număr mare de credincioși din parohie, copii și tineri, au pășit pe soleea bisericii, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În cuvântul bogat de învățătură, părintele protopop a vorbit despre Duminica Floriilor și despre Intrarea Domnului în Ierusalim: „(…) Drumul izbăvitor al patimilor și al morții n-a fost bătătorit de către Iisus doar pentru oamenii contemporani timpului Său, ci și pentru noi. Profetul Isaia ne rostește lămurit acest lucru «El a purtat suferințele noastre și durerile noastre le-a luat asupra Sa. El a fost străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat (Isaia, 53, 4-5)». (…)”.

Credincioșii sunt invitați să continue urcușul duhovnicesc spre cer prin participarea la slujbele oficiate, prin rugăciune, pocăință, milostenie și fapte bune, prin iertarea și iubirea aproapelui, dar și prin mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfintele Taine, pentru ca, la sfârșit, să poată învia, împreună cu Mântuitorul, în lumina dragostei dumnezeiești. După cuvântul de învățătură, credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit anafură. (Claudiu Românu)