Taina Sfântului Maslu săvârșită în Parohia Domașnea

1 April 2019 Off By Herea Darius
Taina Sfântului Maslu săvârșită în Parohia Domașnea

În Duminica a 3-a din Postul Mare, la orele după-amiezii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane, săvârșind Taina Sfântului Maslu în Biserica „Sfântul Atanasie al Athonului”, alături de un sobor de preoți și diaconi.

„Am venit cu drag și bucurie aici la dumneavoastră și mă bucur să văd, iată în această seară, în Biserica din Domașnea foarte mulți credincioși prezenți la această sfântă taină a bisericii noastre, Taina Sfântului Maslu. Avem o tradiție frumoasă în eparhia noastră ca în Postul Mare, în mod special, să săvârșim Taina Sfântului Maslu de obște. Și ca să împlinim cuvântul Mântuitorului, care ne îndeamnă mai ales pe noi cei care ne-am asumat această frumoasă misiune, preoția. <<Mergând, învățați…>> Mergând peste tot, în toate cetățile și satele învățați pe oameni cuvântul evangheliei. Mântuitorul i-a trimis la propovăduire pe apostolii Săi și prin ei ne trimite și pe noi, pe toți, la propovăduire, la misiune cu timp și fără timp”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La săvârșirea Tainei Sfântului Maslu au participat numeroși credincioși, tineri și copii, rugându-se împreună cu Ierarhul lor, cerând de la „Doctorul trupurilor și al sufletelor noastre”, tămăduire trupească și mai ales sufletească. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În încheiere, părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și paroh al Parohiei Domașnea a mulțumit Părintelui Episcop Lucian și credincioșilor pentru prezența la această taină: „Mulțumim Preasfințitului Părinte Lucian pentru prezență și pentru săvârșirea împreună a Tainei Sfântului Maslu în parohia noastră, mulțumesc tuturor celor care astăzi ați lăsat la o parte alte preocupări și alte griji, înțelegând că este mai important, în această după-masă, să facem voia lui Dumnezeu, să ne întâlnim împreună ca să ne rugăm unii pentru alții, atât pentru sănătatea sufletului, cât și pentru sănătatea trupului nostru.”

La finalul slujbei, credincioșii prezenți au fost unși cu untdelemn sfințit, iar cu această ocazie a fost prezentat  noul CD,  ce cuprinde un buchet de pricesne în interpretarea Grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. (Claudiu Românu)