Donare de sânge la Băile Herculane

19 July 2019 Off By Herea Darius
Donare de sânge la Băile Herculane

Miercuri, 17 iulie, pe raza Protopopiatului Băile Herculane, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sub coordonarea părintelui protopop Iosif Frenț și prin găzduirea părintelui protosinghel Nectarie Câșlariu, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din orașul balnear s-a desfășurat o campanie de donare de sânge, la care au participat preoții și numeroși credincioși din cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane.

„Și în acest an, această campanie s-a organizat pe raza protopopiatului nostru, gândindu-ne la faptul că sunt foarte multe persoane care au nevoie de sânge și de multe ori nu au putut fi ajutați. Prin această campanie întindem o mână de ajutor persoanelor cu nevoi, în modul acesta dovedind că Biserica poartă de grijă și se implică și în bunul mers al sănătății trupești nu doar al sănătății sufletești. Sperăm ca prin această acțiune să conștientizăm și pe alții de criza actuală de sânge cu care se confruntă țara noastră. Îi mulțumim Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care ne-a dat arhiereasca binecuvântare pentru această campanie. Mulțumim Centrului de Transfuzie Sanguină – Reșița și tuturor donatorilor prezenți”, a subliniat părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane.

În cadrul acestei campanii, alături de preoții și credincioșii donatori a fost și doamna dr. Rodica Neagu, împreună cu medicii asistenți de la Centrul de Transfuzie Sanguină – Reșița.

„Ne bucurăm că am venit la Herculane pentru a face o campanie de donare de sânge și suntem foarte bucuroși de rezultatele obținute. S-au prezentat un număr foarte mare de donatori, fiind ceva nemaipomenit pentru județul Caras-Severin, care în ultima perioadă nu s-a putut lăuda cu donatori foarte mulți. Dorim să revenim și în următoarele luni la Băile Herculane. Îi mulțumim părintelui protopop Iosif Frenț și părintelui stareț Nectarie Câșlariu, care s-au ocupat de această organizare. Mulțumim din suflet tuturor!”, a precizat dr. Rodica Neagu, director al Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița.

La această campanie au fost validați 39 de donatori, iar 17 donatori au fost respinși. După procesul de donare, donatorii au primit apă și merinde din partea Protopopiatului Băile Herculane. (Claudiu Românu)