Întrunirea Cercului pastoral-misionar Caransebeș

12 October 2019 Off By Herea Darius
Întrunirea Cercului pastoral-misionar Caransebeș

În Anul omagial al satului românesc ultimul cerc pastoral-misionar din Episcopia Caransebeșului s-a desfășurat în satele Zăgujeni, Sacu și Constantin Daicoviciu. Preoții au participat la Sfânta Liturghie, s-au împărtășit cu Sfintele Taine, au dezbătut o temă ce se pliază pe Anul omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari, apoi s-au rugat la Slujba Vecerniei.  

Din încredințarea Preasfințitului Episcop Lucian, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Zăgujeni a fost oficiată Sfânta Liturghie de către părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al eparhiei alături de un sobor de preoți. Fiind anul acesta anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru aceștia, dar și pentru episcopii Caransebeșului Veniamin Nistor și Emilian Birdaș și preoții trecuți la Domnul ce au slujit în Parohia Zăgujeni.

Părintele Gabriel-Cornel Tat de la Parohia „Schimbarea la Față” din Caransebeș a rostit un cuvânt de învățătură pornind de la textul scripturistic: Minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor (Luca 9, 12-18).

Ziua a continuat în satul Sacu unde părintele Teodor-Dănuț Coste de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș a susținut conferința intitulată „Spiritualitate și filantropie în relația dintre mănăstiri și satul românesc”. Dacă ziua a început cu rugăciune tot așa s-a și încheiat, preoții mergând în cea de-a treia locație, în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Constantin Daicoviciu și s-au rugat alături cu credincioșii din această parohie la Slujba Vecerniei. Și aici a fost susținut un cuvânt de învățătură de către părintele Dorel-Gheorghe Popescu de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh”din Caransebeș, având ca temă Sfintele Taine în viața Bisericii Ortodoxe”.