Maica Domnului „Povățuitoarea” ocrotește Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română

8 October 2019 Off By Pavel Canea
Maica Domnului „Povățuitoarea” ocrotește Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română

 Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română este acel lăcaș care, de prea multă vreme, se află în construcție, iar în ultimul timp lucrurile au început să se miște, iar frumoasa Biserică să se înalțe.

Părintele Valentin Costea, cel care, cu smerenie, păstorește și se trudește în și pentru acest frumos edificiu, alături de colaboratori și inimoși credincioși, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a achiziționat o icoană a Maicii Domnului Povățuitoarea sau Îndrumătoarea din Sfântul Munte.

Icoana Povățuitoarea sau Îndrumătoarea o reprezintă pe Maica Domnului ținându-l pe Mântuitorul Hristos cu mâna stângă în brațe, iar cu dreapta arată către El, ne povățuiește, ne îndrumă către Mântuitorul și Dumnezeul nostru. Este una dintre cele mai vechi variante de icoană pe care le-a pictat apostolul și evanghelistul Luca. Această variantă de icoană se află la Mănăstirea Vatoped din Sf. Munte Athos și este așezată la închinare în stânga altarului. Nu există decât câteva exemplare din tipul acesta de icoană. Deci, se cuvine să mulțumim Maicii Domnului că, iată, în varianta aceasta – Povățuitoare, Îndrumătoare – s-a hotărât și a îngăduit să vină în Biserica noastră să ne ocrotească, să ne povățuiască către Hristos, să ne ajute să ducem la bun sfârșit toate cele ce le-am început și să se roage pentru mântuirea sufletelor noastre”, mărturisește cu emoție părintele Valentin Costea.

De asemenea, părintele Costea a ținut să mulțumească celor care au ajutat, au sprijinit achiziționarea acestei frumoase icoane, care, da, pentru cei puternici în credință și smeriți în fapte, poate fi, ca orice sfântă icoană, făcătoare de minuni. (Gabriela Șerban)