Sfințire de troiță în Parohia Măureni

18 October 2019 Off By Herea Darius
Sfințire de troiță în Parohia Măureni

Joi, 17 octombrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Măureni, Protopopiatul Reșița. Cu acest prilej ierarhul a sfințit o cruce de mari dimensiuni aflată în apropierea bisericii parohiale cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfântul Ierarh Nicolae”.

În continuare chiriarhul a săvârșit slujba Vecerniei în prezența autorităților locale, a unui număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri.

„Întotdeauna când sfințim o cruce, o troiță putem spune că am biruit încă o dată și noi cu puterea și lucrarea Crucii celei de viață făcătoare pe care s-a răstignit Mântuitorul Iisus Hristos. Întotdeauna când binecuvântăm o troiță, o cruce noi considerăm că am câștigat o luptă. Suntem angajați cu toții de la botez până la suflarea cea mai de pe urmă într-o luptă permanentă, într-un război nevăzut și doar asumându-ne crucea și însemnându-ne cu semnul Sfintei Cruci putem birui și putem câștiga luptele care dau în fiecare și în final să putem spune că vom câștiga cu puterea crucii războiul nevăzut al acestei vieți trecătoare”, a subliniat Părintele Episcop Lucian în cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți la finalul slujbei.

Localitatea Măureni la bază a fost formată din etnici germani și maghiari și nu a avut o biserică propriu-zis ortodoxă, ci se slujea într-o clădire special amenajată. Piatra de temelie la biserica ortodoxă din Măureni a fost pusă în 6 decembrie 2004, iar în 6 decembrie 2018 a fost binecuvântată cu agheasmă în vederea slujirii.