Binecuvântare arhierească în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Oravița

16 December 2019 Off By Pavel Canea
Binecuvântare arhierească în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Oravița

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în duminica a 28-a după Rusalii în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Oravița. Cu acest prilej Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi în biserica parohială. La sfânta slujbă au fost prezente autorități locale, numeroși credincioși și foarte mulți copii și tineri, întrucât în această parohie funcționează un centru de tineret. Un număr însemnat s-au împărtășit și cu Sfintele Taine.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, grup care a susținut și un concert de colinde după Sfânta Liturghie. Părintele Episcop a împărțit la finalul slujbei dulciuri tuturor copiilor și tinerilor prezenți la biserică.

 „Am venit în această duminică cu mare bucurie să slujim Sfânta Liturghie în monumentala și istorica biserică din Oravița Montană. Am socotit de bine ca și la Oravița, în acest post, trebuie să oficiem o Sfântă Liturghie, ca împreună cu preoții și credincioșii de aici să ne bucurăm și să ne veselim duhovnicește de Nașterea Pruncului Divin. Ne-am bucurat de asemenea că tinerii și copilașii din centrul de tineret de aici ne-au întâmpinat, îmbrăcați fiind în costume populare, iar la masa festivă au interpretat câteva colinde. Iată cum părintele paroh Marinel care slujește și se ostenește în această parohie se ocupă îndeaproape de misiunea cu tinerii și face activități diverse și multiple”, a subliniat Preasfințitul Lucian.  

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița se află în centrul Oraviței Montane și are peste 600 de familii. În cadrul parohiei este și o cantină socială unde zilnic primesc o masă caldă 15 copii.

Biserica parohială a fost ridicată în anul 1784. Pentru pictura bisericii a fost adus renumitul pictor Arsenie Petrovici de la Biserica Albă (Serbia). Pictura a fost finalizată între anii 1828-1829.