Corala „Contrast” din Timișoara a concertat la Reșița

16 December 2019 Off By Herea Darius
Corala „Contrast” din Timișoara a concertat la Reșița

 De mai mulţi ani, în preajma Praznicului Nașterii Pruncului Sfânt, corala „Contrast” din Timişoara aduce bucurie sfântă credincioșilor Bisericii noastre, precum și iubitorilor de colinde din tot orașul. Şi în acest an, în seara zilei de 15 decembrie, membrii coralei au fost prezenţi în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa – Govândari, biserica noastră parohială.

După ce a săvârşit slujba Vecerniei, cântarea de strană fiind susținută de membrii coralei, parohul bisericii a spus câteva cuvinte despre bucuria colindatului şi a prezentat celor ce au umplut biserica, grupul de colindători venit de la Timişoara. Corala ,,Contrast” reunește teologi  ai Banatului, cei mai mulți dintre ei fiind și colaboratori ai Operei Române din Timișoara.

 Dirijați cu măiestrie de  preotul Vasile Bădescu, membrii coralei au susţinut un concert extraordinar, interpretând cu profesionalism un mănunchi din colindele noastre strămoşeşti. Au fost cântate colinde armonizate, dar şi colinde cu solişti extraordinari.

În acest an, împreună cu colindătorii, a cântat în biserica noastră și inegalabilul Petrică Moise, cunoscut în folclorul, dar și în cultura bănățeană. Colindele cântate au făcut pe mulți dintre cei prezenți să lăcrimeze! Credincioşii prezenţi au răsplătit cu aplauze pe cei ce au adus atâta bucurie.

La finalul concertului, părintele Bădescu a transmis un mesaj de suflet şi a îndemnat la păstrarea tradiţiilor noastre şi la munca neobosită pentru modelarea curată a sufletelor celor ce cred în Pruncul Sfânt, născut în ieslea din Betleem.

În încheiere, preotul paroh a oferit domnului Petrică Moise și părintelui Vasile Bădescu, o mapă cu amintiri din Biserica noastră și a mulţumit pentru acest „regal” de cântare creştină. De asemenea a exprimat nădejdea că astfel de evenimente se vor repeta.

 Văzând bucuria pe chipurile credincioșilor noştri, am înţeles că şi această seară s-a constituit ca un popas de bucurie, în calea luminoasă ce duce la ieslea sfântă a Betleemului. Le mulţumim tuturor celor celor ce au ales să petreacă o seară sfântă, împreună cu noi!