„Copiii vestesc Nașterea Domnului” la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița

27 December 2019 Off By Herea Darius
„Copiii vestesc Nașterea Domnului”  la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița

Deoarece Crăciunul este vremea bucuriei, a colindelor, a bunelor vestiri, a urărilor și a darurilor, la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița în biserica parohială a avut loc la praznicul Nașterii Domnului după Sfânta Liturghie o manifestare cultural-artistică intitulată: „Copiii vestesc Nașterea Domnului”. Manifestarea este și o dorință a copiilor de a vesti prin cânt și poezie Nașterea Fiului lui Dumnezeu (Mesia). O parte din copiii prezenți la manifestare fac parte și din alte programe sociale ale parohiei precum:„ Masa bucuriei” și Bursele bucuriei”.

Manifestarea a cuprins o suită de colinde românești tradiționale precum și recitarea mai multor poezii ce amintesc de bucuria întrupării Fiului Lui Dumnezeu din Sfânta Fecioară Maria în ieslea din Betleem dar și referirile la bătrânul Moș Crăciun atât de darnic și de bun. Copiii au între 7 și 12 ani și provin de la mai multe școli reșițene. Copiii au fost instruiți și coordonați de pr. paroh Emil Crăciun iar credincioșii care au fost prezenți au fost entuziasmați și au apreciat prestația micilor colindători. La evenimentul parohial a participat și nelipsitul moș Crăciun ce aduce în fiecare an atâta bucurie copiilor iar la sfârșitul acestei manifestări au fost împărțite pungi cu dulciuri copiilor ce au prezentat colindul sfânt și bun dar și tuturor copiilor ce au fost prezenți la biserică în această sfântă zi.

 Copiii colindători care au adus vestea nașterii Domnului în sufletele celor prezenți ne‑au transpus în starea de bucurie sufletească a sărbătorilor noastre dragi. Prin intonarea colindelor, copiii închipuie îngerii de odinioară ce au vestit lumii întregi Nașterea lui Mesia, iar prezența permanentă a personajului mult așteptat de copii din această perioadă se desăvârșește cu lucrarea milostivă a moșului bun numit Crăciun, și este un simbol al iubirii Tatălui Ceresc Care ni‑L trimite pe Fiul Său în dar, pentru mântuirea lumii întregi. În speranța primirii darurilor și aprecierilor noastre, copiii interpreți s‑au pregătit asiduu, cu destulă vreme înainte, învățând colinde tradiționale dar și frumoasele poezii religioase, pe care le oferă, la rândul lor, ca daruri spirituale pentru toți cei mari. Crăciunul este sărbătoarea bucuriei și ne îndeamnă pe toți să ne schimbăm inimile și să ne primenim sufletele. Este sărbătoarea când uitându-ne la copiii colindători putem învăța să redevenim copii. Asemănându-ne lor și părăsind obiceiurile lumești, ne apropiem mai mult de Hristos Domnul, Care a venit în lume la plinirea Vremii, S-a întrupat pentru noi și pentru a noastră mântuire. (Pr. Emil Crăciun)