Festival de colinde „Datini și obiceiuri de Crăciun”

16 December 2019 Off By Herea Darius
Festival de colinde „Datini și obiceiuri de Crăciun”

Şcoala Gimnazială „Gheorghe Guga” din Răcășdia în virtutea parteneriatelor și împreună cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Răcășdia și Primăria Comunei Răcășdia, au organizat în data de 14 decembrie, în incinta Casei de Cultură „Emilian Novacovici” din localitate ediția a VII-a a Festivalului de Colinde „Datini și obiceiuri de Crăciun”.

În deschiderea festivalului, preotul paroh Gheorghe Țibuleac a vorbit despre importanţa păstrării tradiţiilor noastre strămoşeşti, despre apropierea copiilor și tinerilor de cele sfinte și sfințitoare, despre rolul bisericii,școlii și a autorităților locale în formarea viitorilor cetățeni credincioși ai comunităților noastre.

La festival au participat, alături de colindătorii școlii din Răcășdia, 19 grupuri şcolare, cu aproximativ 350 de colindători, veniţi de la şcolile şi liceele din Reşiţa, Clisura Dunării, Valea Carașului,Valea Almăjului, precum și un grup de colindători cu frumoasele obiceiuri croate din Carașova.

După terminarea fiecărui recital, elevilor li s-au oferit  dulciuri și iconiţe cu Naşterea Domnului iar îndrumătorii fiecărui grup au primit din partea organizatorilor o diplomă de participare.

În final, domnul Chiriac Ciprian, directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Guga”din Răcășdia, a mulţumit tuturor pentru implicarea în acest proiect anticipând ca ediția a VIII-a de anul viitor să cuprindă și mai multe școli participante la festival, chiar și de peste hotare. (Pr. Gheorghe Țibuleac)