În orașul de pe Cerna s-a simțit românește

3 December 2019 Off By Pavel Canea
În orașul de pe Cerna s-a simțit românește

Duminică, 1 decembrie, încă de la primele ore ale dimineții, elevii Liceului Hercules și-au îndreptat pașii spre monumentul eroilor din cimitirul parohial Pecinișca, unde au comemorat eroii locali căzuți pentru libertatea patriei, aprinzând lumânări, spunând o rugăciune și intonând cântece patriotice.

Apoi, copiii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către părintele Pavel Găină, parohul bisericii „Sf. Ap. Toma” Pecinișca.

La sfârșitul Liturghiei, elevii clasei a IV-a sub îndrumarea doamne învățătoare Kuszay Florica, au susținut un memorabil program artistic, cu ocazia zilei naționale.

Programul a continuat cu un moment impresionant susținut de elevii claselor a V-a și a VI-a, sub îndrumarea domnului profesor Orza George.

La finele programului, părintele paroh Pavel Găină a mulțumit copiilor și coordonatorilor pentru participare, implicare și strădanie, invitându-i pe toți în ajunul Crăciunului, pentru a aduce vestea Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Sărbătoarea a continuat în Parcul Central unde copiii au susținut un alt program artistic, în fața preoților, oficialităților locale și a localnicilor prezenți, la care au luat parte și alți elevi ai Liceului Hercules printre care elevii clasei a V-a A, îndrumați de doamna profesor Vlașcu Narcisa.

Odată cu rugăciunea, versurile și cântecele patriotice, toți au simțit bucurie, împlinire și mândrie națională.