Tinerețe în cuvânt la Fârliug

3 December 2019 Off By Pavel Canea
Tinerețe în cuvânt la Fârliug

Sâmbătă, 30 noiembrie, la orele serii, tinerii din cadrul Centrului Catehetic al Parohiei Fârliug și-au îndreptat pașii spre Sfânta Biserica pentru a se îmbogăți duhovnicește prin împreună slujire și ascultare a cuvântului părintelui Atanasie, duhovnicul Mănăstirii Brebu, cu ocazia serii duhovnicești, desfășurată anul acesta sub numele de „Tinerețe în cuvânt”.

După ce tinerii au cântat în strană la slujba Vecerniei, aceștia au luat loc în scaune pentru a asculta un bogat cuvânt de învățătură rostit de către părintele duhovnic, care a punctat faptul că prea multa folosire a telefonului, tabletei și jocurilor video îmbolnăvește atât trupul cât și sufletul.

Părintele a arătat că: „ecranele telefoanelor performante au o așa numită lumină albastră pe care noi nu o observăm cu ochiul liber, însă dacă privim telefonul timp îndelungat seara, înainte de culcare, nu ne mai putem odihni și așa apare oboseala cronică”.

În continuare părintele Atanasie a subliniat faptul că suntem mult mai câștigați dacă am împărți timpul de seară între rugăciune și citit: „Dragii mei, încercați ca seara, în loc să stați pe telefon câteva ceasuri, mai bine va rugați câteva minute, iar apoi citiți o carte ziditoare de suflet și vedeți ce bine vă simțiți mai apoi”. Totodată Părintele le-a mai spus că înainte, în copilăria dânsului, când nu existau telefoanele și jocurile video, copiii erau mai fericiți jucându-se pe afară și socializând direct, nu prin intermediul rețelelor virtuale.

Întâlnirea a fost una reușită, bucurându-se de prezența tuturor celor 16 tinerii ai centrului, care au plecat spre casele lor discutând despre ce au auzit la Biserică.

Centrul Catehetic al Parohiei Fârliug, este un centru relativ nou, sub coordonarea preotului paroh Daniel Cosmin Popescu, fiind constituit de 3 ani, dar care însă de anul acesta se bucură de un sediu în care își desfășoară activitățile.