Instalarea noului preot în Parohia Greoni

10 December 2019 Off By Herea Darius
Instalarea noului preot în Parohia Greoni

Duminica a 27-a după Rusalii a constituit un prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Greoni din Protopopiatul Moldova Nouă, fiind instalat noul preot paroh, Alexandru-Marius Rogobete, parohia fiind vacantă în urma pensionării fostului preot, Iosif Tilca, care a slujit în această parohie timp de 44 de ani (1975 – 2019).

 La Sfânta Liturghie au slujit părintele Alexandru-Marius Rogobete și părintele Ioan Găvădină, alături de părintele protopop Bogoliub Martinovici, care a și ținut un cuvânt de învățătură, tâlcuind evanghelia zilei.

 După ce i-au fost înmânate Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile Sfintei Biserici, evidențiind simbolismul acestora, părintele Alexandru-Marius Rogobete a citit jurământul, și a mulțumire lui Dumnezeu, Preasfințitului Părinte Lucian pentru încrederea acordată și tuturor credincioșilor prezenți asigurându-i de o frumoasă colaborare.

 Un cuvânt de mulțumire a adresat și părintele Iosif Tilca pentru ce 44 de ani de slujire în această parohie. A urmat ungerea cu undelemn sfințit a tuturor credincioșilor și agapa frățească. (Protopop Bogoliub Martinovici)