Colind și Gânduri către Dumnezeu la Biserica „Sf. Nicolae” din Bocșa Română

10 December 2019 Off By Pavel Canea
Colind și Gânduri către Dumnezeu la Biserica „Sf. Nicolae” din Bocșa Română

Potrivit tradiției, de praznicul Sfântului Ierarh Nicolae la Biserica Ortodoxă cu hramul „Sf. Ier. Nicolae” din Bocșa Română a avut loc un eveniment literar-artistic dedicat copiilor.

Cu prilejul hramului Bisericii credincioșii au fost invitați, și în acest an, nu doar la rugăciune, ci și la un eveniment cultural derulat în două părți. Prima parte a fost dedicată cărții și lecturii, iar cea de-a doua parte, colindului „sfânt și bun”.

Așadar, de frumoasa sărbătoare a Sf. Nicolae, a fost lansat cel de-al XII-lea volum din ciclul „Gânduri către Dumnezeu”, volum care înmănunchează cele mai izbutite lucrări premiate în cadrul celei de-a XII-a ediție a concursului județean de creații literar-artistice „Gânduri către Dumnezeu”, 2019.

Proiectul se desfășoară la inițiativa și sub egida Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bocșa, al instituțiilor școlare din oraș, al Centrelor de tineret din Eparhia Caransebeșului, precum și al altor instituții din județul Caraș-Severin. De asemenea, acest proiect – devenit brand al orașului Bocșa – se bucură, încă de la prima ediție, de sprijinul editurii TIM din Reșița, astfel, creațiile premiate la acest concurs renumit deja în partea de vest a țării apar într-un volum sub titlul „Gânduri către Dumnezeu”.

Iată că, la ceas de frumoasă sărbătoare, în Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae” din Bocșa Română, alături de un public numeros, a fost lansat cel de-al XII-lea volum „Gânduri către Dumnezeu”. Cartea a fost prezentată de pr.drd. Silviu Ferciug, de către managerul de proiect Gabriela Șerban, de pr. Valentin Costea și artistul plastic Viorel Coțoiu, membrii ai juriului, iar copii și tineri, publicați în acest volum, au citit din creațiile proprii transmițând, după cum spunea președintele juriului și prefațatorul volumului, prof. Stela Boulescu, „rugăciuni create cu talent și evlavie, care ar putea sfărâma zidul care ne desparte de Dumnezeu; ele eliberează cugetul, ne aduc bucurie și mângâiere sufletească. Citind poeziile și eseurile, privind desenele, admirând lucrările copiilor și tinerilor, ne simțim uniți în credință, speranță și iubire”.

Prezentării „Gândurilor către Dumnezeu” i-a urmat un veritabil concert de colinde susținut de copiii și tinerii Centrului de tineret „Sf. Stelian” al Bisericii Bocșa Română, coordonat de prof. Gianina Mură.

Evenimentul s-a încheiat prin magistrala reprezentație a Corului „Armonia” dirijat cu talent și măiestrie de pr.drd. Silviu Ferciug.

Credincioșii prezenți la evenimentul din seara Sfântului Nicolae au avut parte de un regal coral susținut de adulți, precum și de bucuria unei sărbători a credinței și tradiției românești valorificate cu talent și sinceritate de copiii și tinerii parohiei „Sf. Nicolae” din Bocșa Română.