Sfântul Nicolae prăznuit la Băile Herculane

8 December 2019 Off By Herea Darius
Sfântul Nicolae prăznuit la Băile Herculane

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane a fost săvârșită slujba Utreniei și Sfânta Liturghie. Numeroși credincioși, printre care tineri și copii, au participat vineri, 6 decembrie, la slujba Utreniei și la Sfânta Liturghie, săvârșită în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane, oficiată de către părintele Marius Dănănău și părintele Constantin Cilibia, cinstindu-l cu toții pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni.

Chiar dacă „Moș Nicolae” este mereu grăbit să ajungă la copiii din întreaga lume, acesta își face timp să asculte și dorințele fiecărui copil în parte. În cadrul Sfintei Liturghii, după ce un grup de elevi de la școala primară din Băile Herculane au interpretat colinde, vestind Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, aceștia au primit daruri din partea lui „Moș Nicolae”, dar și iconițe cu hramul bisericii.

„Astăzi am desfășurat o etapă din ce ne-am propus să facem în perioada Postului Nașterii Domnului, începând cu cei mici. Prin acest gest dorim să transmitem dragostea noastră față de copii. Vom continua cu atenția îndreptată către cei mai vârstnici. Vom merge la cei care sunt în nevoi, pentru ca fiecare să aibă pe masa de Crăciun tot ceea ce le trebuie. Încercăm să îndreptăm dragostea noastră creștină către cei care au nevoie, în primul rând, de o legătură sufletească, iar în același timp, de bucuria sărbătorii împărtășită cu semenii noștri.”, a subliniat părintele Marius Dănănău – secretar al Protopopiatului Băile Herculane.

La finalul Sfintei și Dumnezeiești Liturghii, credincioșii împreună cu tinerii și copiii prezenți au fost miruiți și au primit anafură. (Claudiu Românu)