Omagiu poetului nepereche

16 January 2020 Off By Herea Darius
Omagiu poetului nepereche

În data de 15 ianuarie 2020 la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița, a avut loc sub îndrumarea directă a părintelui paroh Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, o manifestare cultural-religioasă dedicată poetului național Mihai Eminescu.

Manifestarea s-a bucurat de sprijinul Protopopiatului Ortodox Reșița având ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și Școala Gimnazială, Nr. 2, Reșița. Acțiunea s-a desfășurat la orele serii, după slujba Vecerniei oficiată de pr. Cosmin Cosma și pr. Cristian Manole de la aceeași parohie.

La această manifestare au participat câțiva elevi din clasa a II-a B conduși de doamna prof. înv. primar Mariana Brebenariu și elevi din clasa a VI-a A conduși de doamna prof. Marinela Manole de la Școala Gimnazială, Nr. 2, Reșița.

Astfel, după slujbă, pr. Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței a rostit un scurt cuvânt de bun venit și a arătat credincioșilor prezenți însemnătatea și importanța acestei zile atât pentru cultura națională cât și pentru neamul românesc. După aceasta elevii au fost poftiți pe solee pentru a-și începe manifestarea intitulată „Gânduri despre Eminescu.”

Prin acestă acțiune elevii coordonați de doamnele profesoare au dorit să pună la sufletele celor prezenți câteva date biografice din viața marelui poet național Mihai Eminescu de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 170 de ani. Aceste date biografice au fost însoțite de câteva poezii foarte cunoscute din opera marelui poet ce au fost citite sau recitate de către elevi.

La finalul manifestării, părintele paroh Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței a mulțumit elevilor și doamnelor profesoare pentru implicarea în această manifestare cultural-religioasă ce a fost propusă de Parohia „Sfinți Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița pentru a marca Ziua culturii naționale și cei 170 de ani de la nașterea celui care a fost și va rămâne Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu. De asemenea doamnelor profesoare le-au fost oferite diplome de participare din partea parohiei și a protopopiatului iar elevilor dulciuri și fructe. (Pr. Cristian Manole)