Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din cartierul Pipirig

10 February 2020 Off By Pavel Canea
Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din cartierul Pipirig

În duminica Vameșului și a Fariseului Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de preoții și credincioșii Bisericii „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul caransebeșean Pipirig. La începutul perioadei Triodului Părintele Episcop a săvârșit în această biserică din Caransebeș, Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La sfânta slujbă au fost autorități locale și numeroși credincioși din parohie, dar și din întreg municipiu Caransebeș. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Am fost aici ca să-i încurajăm pe preoții și credincioșii din această parohie și să ne încurajăm unii pe alții în urcușul nostru duhovnicesc spre Învierea lui Hristos. Începem o perioadă de pocăință și de smerenie, iar această virtute a smereniei ne apropie de Dumnezeu și ne aduce în fața Lui în modul autentic, pentru că atunci când stăm de vorbă cu Dumnezeu trebuie să ne smerim. Ne ajută dacă luăm ca model atitudinea și starea de rugăciune a vameșului, care nu vroia să-și ridice ochii spre cer pentru că se simțea foarte păcătos și în inima lui, bătându-și pieptul, zicea cu multă smerenie: «Dumnezeule milostiv fi mie păcătosului»”, a explicat Preasfințitul Lucian la final.

Părintele Episcop a mai spus că atitudinea vameșului „ne poate scoate și pe noi din starea de păcătoșenie și ne poate apropia de Dumnezeu, pentru că în concluzia evangheliei Mântuitorul spune foarte clar: «Oricine se va înălța pe sine se va smeri și oricine se smerește pe sine se va înălța». Așadar să ne smerim pe noi înșine ca Dumnezeu să ne înalțe pe fiecare la plinirea vremii atât în viața aceasta, dar mai ales în viața viitoare, pentru că lupta noastră este pentru câștigarea mântuirii și a vieții celei veșnice în Împărăția Sfintei Treimi”.   

Biserica din cartierul Pipirig al municipiului Caransebeș a fost finalizată în anul 2010, iar la data de 18 decembrie a aceluiași an a fost târnosită de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. Piatra de temelie a bisericii a fost aşezată în anul 2006, la praznicul „Pogorârii Sfântului Duh”.