Bucuria iernii pe Muntele Parâng

10 February 2020 Off By Herea Darius
Bucuria iernii pe Muntele Parâng

În perioada 7-9 Februarie, tinerii de la Centrul Catehetic „Sfânta Varvara” din Moldova Nouă, însoțiți de părintele Ion Nedelcu, au participat la ediția a 4- a  a taberei de iarnă de pe Muntele Parâng organizată de Parohia Adormirea Maicii Domnului  – Moldova Nouă.

Pe parcursul celor trei zile de tabăra, tinerii prezenți, au avut parte de un program concentrat în special pe recreere și socializare, drumeții și cursuri de schi. Din program nu au lipsit dezbaterile pe diferite teme religioase de interes, specifice vârstei, precum și un program de rugăciune.

Părintele Ion Nedelcu a relatat: „În societatea de azi, tinerii sunt dirijați spre a-și contesta originile și tradițiile. Tineretul de astăzi de prea multe ori este atras către o așa zisă emancipare din care lipsește Biserica și rolul ei. Eliberat de obligațiile comunității și ale tradițiilor, tânărul este momit către o falsă libertate de aceea este nevoie de o conștientizare și deșteptare duhovnicească deoarece la mijloc sunt sufletele noastre și mântuirea noastră. Cunoscând acest fapt, am încercat să arăt tinerilor care este rolul bisericii în societatea de azi și cât de important este să îți păzești sufletul curat în fața tentațiilor îmbietoare ce apar la vârsta tinereții”.

Domeniul schiabil Parâng – Petroșani și stațiunea Parâng este o zonă de schi destul de puțin cunoscută în România dar cu potențial mare de dezvoltare. Pârtiile de ski existente aici au fost toate concepute pe versanți nordici, păstrând astfel mai bine calitatea zăpezii. Începând cu anul 2009, Stațiunea Parâng a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, fiind una dintre cele mai importante de la noi din țară.

În drumul spre casă, tinerii au poposit la sediul Episcopiei Caransebeș unde au vizitat colecția muzeală „Episcop Elie Miron Cristea”, admirând colecția de carte veche, icoane și obiecte liturgice de o importantă valoare patrimonială. (Pr. Ion Nedelcu)