Seri duhovnicești în Parohia Măru

29 February 2020 Off By Pavel Canea
Seri duhovnicești în Parohia Măru

Credincioșii Parohiei Măru din Protopopiatul Caransebeș s-au bucurat duhovnicește săptămâna aceasta întrucât au avut parte de seri cu rugăciune și cuvânt de învățătură de la preoți din vecinătate, care au fost invitați să fie în comuniune în această perioadă premergătoare Postului Mare. Ziua de vineri, 28 februarie, a fost una specială deoarece pe lângă momentul de rugăciune și cuvântul de învățătură credincioșii au avut ocazia să se închine și la sfintele moaște aduse de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul caransebeșean Pipirig.

În cadrul acestei seri duhovnicești a fost săvârșit Paraclisul Maicii Domnului în fața icoanei făcătoare de minuni ce se păstrează în biserica din Măru și care anul acesta împlinește 500 de ani de când a fost pictată. Datată din anul 1520, icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni a fost pictată în Muntele Athos şi donată parohiei. Această icoană a rămas la evlavia credincioşilor prin minunile pe care le-a făcut, salvând din primejdii satul şi tămăduind bolnavii care s-au închinat înaintea ei cu credinţă.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului care a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului. De asemenea și părintele Pătruț Bănăduc, cel care a adus racla cu sfintele moaște, a rostit la rândul său un cuvânt despre viața sfinților.     

Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului a dat răspunsurile liturgice și a susținut un recital de pricesne la final.

 „Avem convingerea că prezența Grupului Ethos și a sfintelor moaște, dar și toate activitățile dedicate aniversării celor 500 de ani de când această icoană făcătoare de minuni a fost pictată, îi vor întări pe credincioși în credință”, a subliniat părintele arhimandrit Casian Rușeț.