Practica săvârșirii Sfintei Liturghii a Sfântului Grigorie Dialogul la Parohia „Sfinții Arhangheli” din Reșița

6 March 2020 Off By Herea Darius
Practica săvârșirii Sfintei Liturghii a Sfântului Grigorie Dialogul la Parohia „Sfinții Arhangheli” din Reșița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, joi, 5 martie, la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița, s-a săvârșit începând cu ora 10:00 Liturghia Darurilor înainte sfințite.

La Sfânta Liturghie, alături de părintele Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, au slujit preoți începători care nu au slujit până acum această liturghie, fiind primul post al Sfintelor Pătimiri ale Domnului nostru Iisus Hristos în parohiile încredințate și nici nu au avut când să facă practică în săvârșirea acestei Liturghii a Darurilor înainte Sfințite. Practica făcută azi și care se va continua și marți s-a dovedit de bun augur cu atât mai mult cu cât răspunsurile liturgice au fost date de către o parte a corului „Mihail Gașpar” al Protopopiatului Ortodox Român Reșița, înnobilând astfel momentele Sfintei Liturghii.

Părintele Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței a avut astfel rolul de pedagog pentru tinerii preoți care au fost cu multă luare aminte la toate aspectele slujirii. La final părintele Traian Profir de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Grădinari a ținut o predică în care a amintit rolul introspecției în special în această perioadă dar și rolul smereniei în lungul drum al desăvârșirii religios morale, atât de necesare mântuirii ca etapă din drum. De asemenea, părintele protopop a explicat credincioșilor prezenți necesitatea practicii pentru tinerii preoți în toate slujirile liturgice. Nădăjduim că Bunul Dumnezeu va menține flacăra aprinsă în rândurile tinerilor preoți pentru a-l sluji pe Dumnezeu și credincioșii încredințați în via Domnului. (Pr. Florin Cosmin Cosma)