Slujire arhierească în Parohia Măureni

18 May 2020 Off By Pavel Canea
Slujire arhierească în Parohia Măureni

În duminica a cincea după Paști, închinată femeii samarinence, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie în Parohia Măureni, Protopopiatul Reșița. Respectând toate măsurile de siguranță credincioșii din această localitate au venit la sfânta slujbă să se bucure duhovnicește întrucât în ultima perioadă nu au putut să participe la cultul divin public. Ierarhul le-a vorbit în cuvântul de învățătură despre pericopa evanghelică din această duminică, îndemnându-i să reflecteze la convorbirea pe care a avut-o Mântuitorul Iisus Hristos cu femeia samarineancă.

Făcând referire la „apa cea vie” Părintele Episcop a explicat că aceasta „este credința în Iisus Hristos, iar cel ce crede în Mântuitorul va primi apa cea vie și se va face în el izvor de apă curgătoare spre viață veșnică”.

„Am venit la dumneavoastră astăzi să ne bucurăm împreună la sfânta biserică pentru că suntem chemați la credință statornică, constantă și puternică ca să primim în dar apa cea vie. Acest dar îl vom primi la sfânta biserică dacă venim să ne întâlnim cu Mântuitorul Iisus Hristos, mai ales acum când suntem însetați după cuvântul lui Dumnezeu, deoarece am fost nevoiți să stăm acasă mai bine de două luni. Pentru a putea primi apa vieții, pâinea vieții și lumina lui Hristos trebuie să venim la spitalul duhovnicesc, unde ne tămăduim de orice boală și orice neputință”.

Preasfințitul Lucian a mai spus că „nu trebuie să ne rușinăm de Hristos care ne poate da vindecare prin apa vieții, putem fi aproape de Mântuitorul venind la biserica Lui chiar dacă suntem datori să păstrăm o distanță fizică. De asemenea trebuie să-L mărturisim așa cum a făcut femeia samarineancă după ce L-a cunoscut și a mers în cetate să spună tuturor”.

După Sfânta Liturghie Părintele Episcop Lucian a săvârșit și slujba parastasului pentru doamna preoteasă Corina care în urmă cu 40 de zile a trecut la Domnul. Ierarhul a sfințit și crucea ce a fost așezată la mormântul ei, rugându-se împreună cu familia și toți credincioșii prezenți ca Dumnezeu s-o primească în Împărăția Sa.