Slujire arhierească la Parohia Ferdinand din Oțelu Roșu

9 June 2020 Off By Pavel Canea
Slujire arhierească la Parohia Ferdinand din Oțelu Roșu

Luni, 8 iunie, la sărbătoarea Sfintei Treimi, în a doua zi a Praznicului Cincizecimii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Ferdinand din Oțelu Roșu. Biserica din această parohie și-a sărbătorit hramul la Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt și de aceea Părintele Episcop a mers să se roage împreună cu părintele paroh și credincioșii acestei comunități.

După Sfânta Liturghie ierarhul a vorbit în cuvântul său despre trăirea creștinului  pentru a putea ajunge la asemănarea cu Dumnezeu. „Suntem creați după Chipul lui Dumnezeu, sufletul nostru este scânteia dumnezeiască, este parte din Dumnezeu în noi și trebuie să trăim în așa fel încât să ne asemănăm cu El, iar la finalul acestei vieți pământești să ajungem în paradisul după care tânjim cu toții”.

„Suntem datori și la acest praznic împărătesc să ne întoarcem pe calea cea bună, căci El ne-a zis: «Eu sunt calea, adevărul și viața» și ne-a mai spus: «Iată Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacurilor» și în alt loc a zis: «Voi sunteți prietenii Mei dacă faceți ceea ce vă poruncesc Eu». Trebuie să ținem cont de aceste mesaje evanghelice și să ne întoarcem la Dumnezeu, să-L iubim pe El și să ne iubim unii pe alții și într-un gând să-L mărturisim pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea cea de o ființă și nedespărțită. Odihna și liniștea nu o vom găsi decât dacă ne vom întoarce la Dumnezeu”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

„Nu doar astăzi prăznuim Preasfânta Treime, ci în fiecare zi când ne închinăm și ne rugăm la Dumnezeul nostru, Tatăl Creatorul, Fiul Mântuitorul și Duhul Sfânt Sfințitorul. Preasfânta Treime să ne ajute să viețuim în așa fel încât la finalul vieții să putem spune că ne-am făcut slujba deplin. Îl rugăm pe Dumnezeu Cel unul în ființă și întreit în persoane să ne ajute tuturor ca înainte de a ne întoarce în mormânt să ne întoarcem la El cu toată ființa, sinceritatea, dragostea și deschiderea”, a mai arătat Părintele Episcop.

În februarie  1935, după planul arhitectului constructor  Iosif Ternovici din Lugoj, s-a început construcția Bisericii Ferdinand din Oțelu Roșu, în stil  bizantin. Este singura biserică în stil moldovenesc de pe Valea Bistrei, având trei turle, turla mare a „Pantocratorului“ și două turle mici simetrice. Sfântul locaș a fost sfințit în data de 4 decembrie 1938 de către Vasile Lăzărescu. În urmă cu 11 ani, după ample lucrări de renovare și înfrumusețare biserica a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Lucian în data de 7 iunie 2009, la Praznicul Rusaliilor.