Parohia Rusova la ceas aniversar

9 July 2020 Off By Pavel Canea
Parohia Rusova la ceas aniversar

La data de 1 iulie 2015 a fost reînființată, după aproape 50 de ani de neexistență, Parohia Rusova cu filia Rusova-Nouă din binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și din dorința credincioșilor de a avea păstorul lor. De atunci în fiecare an la această dată, credincioșii își aduc cu drag aminte și sărbătoresc acest eveniment important pentru întreaga comunitate.

Și în acest an credincioșii împreună cu domnul primar Nicolae Vasile Orăvicean și domnul viceprimar Cornel Simovici – fiu al satului, au participat la slujba Vecerniei oficiată de preotul paroh, în cadrul căreia s-au adus rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu.

La sfârșitul slujbei, domnul primar a adresat felicitări pentru implicare tuturor credincioșilor și pentru unitatea de care a dat dovadă această mică parohie. Sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească în aer liber la care au participat un număr însemnat de tineri și credincioși ai parohiei.

Parohia are biserică ridicată în anul 1832 sub preotul Trifu Sârbu. A fost pictată de Marişescu în anul 1860. Nu este o biserică bogată în pictură, dar în mare parte este realizată pe pânză. Cu trecerea timpului şi biserica de la Rusova-Veche s-a deteriorat astfel că s-au efectuat diverse lucrări de reparaţie din grija credincioşilor parohiei şi a preoţilor care au slujit în această comunitate de creştini. (Pr. Marius Voinea)