A fost instalat noul preot în Parohia Domașnea

12 October 2020 Off By Pavel Canea
A fost instalat noul preot în Parohia Domașnea

Duminică, 11 octombrie, în Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane a fost instalat noul preot paroh, părintele Marian-Pavel Lalescu – fiu al satului Domașnea, transferat de la Parohia Plugova din Protopopiatul Băile Herculane.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, instalarea noului preot a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, de către părintele Gabriel Gozman-Pop – consilier al Sectorului Social-Filantropic din cadrul Episcopiei Caransebeșului, părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și fost paroh al Parohiei Domașnea, alături de părintele Petru Vasilescu, părintele Gheorghe Românu și părintele Adrian Staicu, în Biserica cu hramul „Sfântul Atanasie al Athonului” din Domașnea.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, noului paroh i-au fost înmânate Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii. În continuare, părintele Marian a citit „Actul de onestitate și fidelitate față de Biserică”, apoi a mulțumit lui Dumnezeu și tuturor pentru sprijinul acordat, încredințându-i pe credincioși că va fi alături de ei, aceștia fiind în număr mare, venind să-l întâmpine prin rugăciune pe noul părinte duhovnicesc.

Comuna Domaşnea este aşezată în sud-vestul țării, în partea de sud-est a judeţului Caraş-Severin, în nordul depresiunii Domaşnea-Mehadia din culoarul depresionar Timiş-Cerna. Construcția bisericii cu hramul „Sfântul Atanasie al Athonului” din Domașnea a avut loc între anii 1807-1817. În 2010, sfântul locaș a fost târnosit de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcoul Caransebeșului, după ample lucrări de înfrumusețare prin ostenelile părintelui protopop Iosif Frenț și a credincioșilor. În prezent, Parohia Domașnea este de categoria I rural B, având 292 familii cu 852 credincioşi.