Un deceniu de la sfințirea Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul caransebeșean Pipirig

21 December 2020 Off By Herea Darius
Un deceniu de la sfințirea Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul caransebeșean Pipirig

Părintele Episcop Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie la care au participat credincioși din cartierul Pipirig al municipiului Caransebeș, precum și autorități locale.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Lucian a hirotonit în treapta diaconiei pe tânărul teolog Ioan Cilibia, care a fost cântăreț la această parohie timp de 6 ani și care va sluji la Catedrala Episcopală din Caransebeș ca diacon.

La final, ierarhul i-a felicitat și le-a mulțumit preoților și credincioșilor care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea bisericii din cartierul Pipirig. Toți copii și tinerii prezenți au primit din partea ierarhului daruri, îndemnându-i ca, alături de toți credincioșii, să îl primească în sufletele lor pe  Pruncul Iisus, cu credință și cu dragoste:

„Să ne apropiem și noi, cu inimă curată, înfrântă și smerită, cu multă responsabilitate și cu pocăință, de peștera din Betleemul Iudeii, ca Hristos să Se nască și înlăuntrul nostru și, împreună cu păstorii și magii, să ne închinăm, și, împreună cu îngerii, să cântăm, «slavă întru cei de sus, lui Dumnezeu, pe pământ, pace, și între oameni, bunăvoire!». Dumnezeu să ne dăruiască tuturor sărbători binecuvântate!”.

Până să aibă o biserică în adevăratul sens al cuvântului credincioșii din cartierul Pipirig al municipiului Caransebeș s-au rugat în fosta cantină a Liceului Industrial Construcții de Mașini. Biserica actuală a fost construită în plan treflat, din cărămidă, cu o singură turlă pe naos și a fost târnosită de Preasfințitul Părinte Lucian în urmă cu 10 ani în data de 18 decembrie 2010.

„Deși până nu demult, cel mai mare cartier din municipiul Caransebeș nu s-a bucurat de o biserică în adevăratul sens al cuvântului, iată că, de 10 ani, visul credincioșilor s-a îndeplinit și se pot închina într-o biserică preafrumoasă, cu un mobilier bisericesc deosebit, care urmează să fie pictată”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopia Caransebeșului.